Γιάννης Κασσαβός – Δήμαρχος Αχαρνών

Φίλες και φίλοι,

Η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών αποτελεί έναν κοινωνικό βραχίονα του Δήμου Αχαρνών. Ιδιαίτερα σήμερα που το κοινωνικό χάσμα διευρύνεται συνεχώς, και η οικονομική ύφεση πλήττει πρωτίστως τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα οδηγώντας μεγάλα τμήματα των δημοτών μας στο κοινωνικό περιθώριο και τη φτωχοποίηση, η ΔΗ.Φ.Α., με το έργο και την προσφορά της, θέτει ένα ανάχωμα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και περισσότερη κοινωνική αλληλεγγύη.

Η ΔΗ.Φ.Α., μέσω των κοινωνικών δομών της, έχει να επιδείξει ένα πλούσιο κοινωνικό έργο που απευθύνεται σε όλους τους δημότες, πρωτίστως όμως στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως τα μικρά παιδιά, τις εργαζόμενες μητέρες, άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα με αυξημένα προβλήματα υγείας, νέους και νέες που αναζητούν διέξοδο στον αθλητισμό.

Στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι η ΔΗ.Φ.Α. να επεκτείνει τη δραστηριότητά της, να εμπλουτίσει τα προγράμματά της, διευρύνοντας ταυτόχρονα τη βάση των δικαιούχων των κοινωνικών δομών της. Και το κυριότερο να λειτουργήσει ως μοχλός κοινωνικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας, δίνοντας νόημα στην έννοια της Κοινότητας, και της δέσμευσής μας για έναν ανθρώπινο Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο.

Γιάννης Κασσαβός
Δήμαρχος Αχαρνών