Γιώργος Δασκαλάκης – πρόεδρος ΔΗΦΑ

Ο ρόλος μιας δομής όπως η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών είναι θεμελιώδης τόσο για την κοινωνία μας όσο κυρίως για τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Οι άξονες δραστηριότητας Παιδικοί Σταθμοί, Κέντρα Ανοιχτής προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), «Βοήθεια στο Σπίτι» και Αθλητικά προγράμματα, είναι άξονες που βασίζεται η σύγχρονη ελληνική οικογένεια, η οποία –εκτός των άλλων – έχει να αντιμετωπίσει και το βαρύ φορτίο της οικονομικής κρίσης.

Ο ρόλος μας είναι κρίσιμος, δύσκολος και συχνά πολύ δυσχερής, ωστόσο είναι και – κατά μια έννοια – «προνομιούχος«. Το μέγα «προνόμιο» είναι το να έχεις συμβάλει ώστε να προκαλέσεις το φωτεινό χαμόγελο σε ένα μικρό παιδί, την τρυφερή αγκαλιά από έναν ηλικιωμένο και τον πανηγυρισμό σε ένα μικρό αθλητή ή μια ομάδα αθλητών.

Σε ό,τι με αφορά και ως πρόεδρος στη Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός. Όλα τα υπόλοιπα είναι το μέσο.

Για παράδειγμα, το μέσο είναι οι εργαζόμενοι, που καθημερινά προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και γίνονται και αυτοί κοινωνοί του «προνομίου» να προκαλέσουν τη χαρά και την ικανοποίηση στους συνανθρώπους τους.

Το μέσο είναι επίσης οι συνεργάτες, οι εθελοντές ή ακόμη και οι διαδικασίες που καλούμαστε να τηρήσουμε.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, όχι μόνο που μου εμπιστεύτηκε μια θέση ευθύνης. Αλλά κυρίως γιατί μου δίνει την ευκαιρία να κάνω ένα ταξίδι δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό και γεμάτο προκλήσεις.

ο πρόεδρος της ΔΗΦΑ
Γιώργος Δασκαλάκης