Ανθρωπιστική πρωτοβουλία από το “Βοήθεια στο σπίτι”

Μια συγκινητική, αλλά ενδεικτική της προσπάθειας που καταβάλλει η ΔΗΦΑ στον χώρο της ανθρωπιστικής βοήθειας, ενέργεια, έλαβε χώρα την Πέμπτη 19/11/15 στην περιοχή της Αγίας Άννας.

Το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», επισκέφθηκε νεαρή κοπέλα, η οποία πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα και δεν έχει υποστηρικτικό περιβάλλον, οικογενειακό ή άλλο, με σκοπό να καθαρίσει το σπίτι της στο οποίο είχαν συσσωρευτεί αντικείμενα και σκουπίδια ετών!!! Το σπίτι αρχικά απολυμάνθηκε για να εξοντωθούν τρωκτικά και κατσαρίδες. Στη συνέχεια οι εργαζόμενες του προγράμματος απομάκρυναν όλα τα αντικείμενα από το σπίτι και το καθάρισαν πολύ καλά.

Η παρέμβαση συνεχίζεται με σκοπό να γίνουν διορθωτικές υδραυλικές και άλλες εργασίες, αλλά και να εξοπλιστεί το σπίτι με τα απαραίτητα οικιακά αντικείμενα.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΦΑ κ. Δασκαλάκης, αφού επισκέφθηκε το χώρο, συνεχάρη το προσωπικό για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν στο συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για τη φροντίδα ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρίες δήλωσε: “τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν απλώς το αυτονόητο: ότι η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό ανθρώπων που το έχουν ανάγκη όπως αυτό το κορίτσι. Η ΔΗΦΑ μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών που διαθέτει θα παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται για να στηρίζει συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση”.

 

 

 


| |

Μοιραστείτε το…