Έναρξη λειτουργίας Βρεφονηπιακών Σταθμών για πρώτη φορά στον Δήμο Αχαρνών

 

Ξεκίνησε η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών για πρώτη φορά στον Δήμο Αχαρνών μετά από πολλά χρόνια.

Ο Δήμος Αχαρνών μέχρι σήμερα δεν διάθετε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς παρά μόνο Παιδικούς Σταθμούς, με αποτέλεσμα οι δημότες των Αχαρνών να μην έχουν λύση φιλοξενίας βρεφών σε δομές εντός του Δήμου Αχαρνών.

Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και επιλύοντας μια σειρά από γραφειοκρατικά και διοικητικά θέματα, από την πρόεδρο Αγγελική Ζαχαριάδη, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών και με την αρωγή του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, επιτευχθεί η έναρξη λειτουργίας 2 Βρεφονηπιακών Σταθμών στον Δήμο Αχαρνών.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί λειτουργούν στα κτίρια των Παιδικών Σταθμών της Αγριλέζας (9ος Παιδ. Σταθμός) και της Αγίας Βαρβάρας (10ος Παιδ. Σταθμός) οι οποίοι διαθέτουν την υποδομή για τη φιλοξενία βρεφών.

Ήδη έχουν εγκριθεί αιτήσεις δημοτών για τη φιλοξενία βρεφών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τος επόμενες ημέρες το προσωπικό θα δεχθεί τα πρώτα βρέφη.

Η πρόεδρος Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών Αγγελική Ζαχαριάδη, εξέφρασε και την ικανοποίησή της που μια τόσο σημαντική δομή έλαβε “σάρκα και οστά” και είναι καθ’ όλα έτοιμη να λειτουργήσει. Όπως τόνισε η κα Ζαχαριάδη: “Οι προσπάθειες μας “καρποφόρησαν”. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αχαρνών είναι πλέον γεγονός. Εδώ και αρκετό καιρό κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ώστε οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί να έχουν σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, τον απαραίτητο εξοπλισμό και κυρίως εξειδικευμένο προσωπικό για να προσφέρουν ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες. Αισθανόμαστε υπερήφανοι που ξεπεράσαμε κάθε εμπόδιο που στερούσε, εδώ και πολλά χρόνια, από τους δημότες μας μια αυτονόητη και απόλυτα απαραίτητη υπηρεσία. Θέλω να ευχαριστήσω το Προσωπικό και τη Διοίκηση της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών για το επίτευγμα και τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, ο οποίος υποστήριξε με κάθε τρόπο τη όλη διαδικασία“.

Μοιραστείτε το…