Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων της ΔΗΦΑ οι απαιτήσεις δώρων εορτών και επιδομάτων αδείας

Με την καταβολή των χρηματικών ποσών στους λογαριασμούς των εργαζομένων της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών ολοκληρώθηκε αισίως η δικαστική διεκδίκηση για την καταβολή Δώρων Χριστουγέννων, Δώρων Πάσχα, Επιδόματος Αδείας και Επιδόματος Γάμου, εργαζομένων με συμβάσεις Αορίστου και Ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με την αγωγή ζητείται η καταβολή των χρηματικών ποσών, με την αιτιολογία ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις, που προέβλεψαν την περικοπή τους είναι αντισυνταγματικές και συνεπώς μη εφαρμοστέες.

Καταλυτικό ρόλο, στη θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αχαρνών, έπαιξε και η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών, το οποίο ύστερα από εισήγηση της Προέδρου Αγγελικής Ζαχαριάδη αποφάσισε ότι αποδέχεται το αίτημα των εργαζομένων περί απόδοσης των επίδικων μισθολογικών παροχών, λόγω αντισυνταγματικότητας των διατάξεων με τις οποίες περικόπηκαν, ως δίκαιο και εύλογο και τάσσεται στο πλευρό τους.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών Αγγελική Ζαχαριάδη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη θετική έκβαση της αγωγής των εργαζομένων αλλά και για τις ενέργειες της Υπηρεσίας για την καταβολή των απαιτήσεων στους εργαζομένους, τονίζοντας ότι “Θεωρείται δεδομένο ότι η Διοίκηση της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών τάσσεται υπέρ κάθε δίκαιου αιτήματος και διεκδίκησης των εργαζομένων και αυτό το αποδεικνύει με πράξεις και έννομες αποφάσεις. Αυτό θεωρούμε ότι είναι σωστό και δίκαιο να κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε“.

Μοιραστείτε το…