Σε σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλή χώρο το νέο ΚΑΠΗ Θρακομακεδόνων – εγκαίνια από τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό

 

Τον δικό τους κατάλληλο, σύγχρονο και φιλόξενο χώρο έχουν, πλέον, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στους Θρακομακεδόνες καθώς το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου, εγκαινιάστηκε το νέο ΚΑΠΗ επί της οδού Αριστοτέλους 51.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ανέφερε: «Σας υποσχεθήκαμε και σήμερα η λειτουργία νέου ΚΑΠΗ έγινε πράξη. Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να βρούμε ένα χώρο να στεγάσουμε το ΚΑΠΗ Θρακομακεδόνων αλλά τα καταφέραμε. Με τη βοήθεια του Συνεταιρισμού Θρακομακεδόνων βρήκαμε ένα χώρο και φτιάξαμε ένα νέο σπίτι για την τρίτη ηλικία, ένα τόπο συνάντησης, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. Και σήμερα, στα εγκαίνια νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι. Αγαπάμε και σεβόμαστε την τρίτη ηλικία και δε σταματάμε ποτέ να τη στηρίζουμε. Ενισχύουμε τους Θρακομακεδόνες με έργα ουσίας που θα αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των δημοτών. Ευχαριστώ θερμά τη ΔΗΦΑ και τη ΔΗΚΕΑ για την υλοποίηση ενός ακόμα οράματος μας».

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών Αγγελική Ζαχαριάδη εξέφρασε την ικανοποίησή της, που οι προσπάθειες της Διοίκησης και του προσωπικού της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών σε συνεργασία με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών και των Νομικών του Προσώπων απέδωσαν καρπούς και ο νέος χώρος για το ΚΑΠΗ Θρακομακεδόνων είναι έτοιμος να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Το νέο ΚΑΠΗ ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αναβαθμίζει τις βασικές υπηρεσίες υγείας και προσφέρει στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας έναν σύγχρονο και φιλόξενο χώρο που καλύπτει τις ανάγκες σε φροντίδα, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία.

Τα εγκαίνια αποτέλεσαν το επιστέγασμα πολύμηνων και γοργών διαδικασιών που ξεκίνησαν με την παραχώρηση του ιδιόκτητου κτιρίου από τον οικοδομικό συνεταιρισμό των Θρακομακεδόνων και κατέληξαν στη διαμόρφωση από τις υπηρεσίες του Δήμου, τη ΔΗΦΑ και τη ΔΗΚΕΑ, ενός καλαίσθητου χώρου για τα άτομα της 3ης ηλικίας.

Την κορδέλα στην νέα αυτή κοινωνική δομή έκοψε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός και η βουλευτής Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής, Σοφία Ζαχαράκη παρουσία της προέδρου της ΔΗΦΑ Αγγελικής Ζαχαριάδη, του προέδρου του οικοδομικού συνεταιρισμού Θρακομακεδόνων Λάμπη Καλογεράκη, του προέδρου της ΔΗΚΕΑ Γιάννη Νίκα, των αντιδημάρχων Δημήτρη Κωφού, Μιχάλη Βρεττού, Στάθη Τοπαλίδη, Νίκου Δαμάσκου, Άγγελου Αραμπαντζή, του προέδρου του ΣΥΝ.ΠΑ. Βασίλη Λαζάρου, της προέδρου της “Αρωγής” Μαρίας Μπούκη, του Διευθύνοντος της Αναπτυξιακής Γιάννη Μίχα και πλήθους μελών των ΚΑΠΗ.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ακολούθησε πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα μέλη των ΚΑΠΗ από τη Λαϊκή Ορχήστρα της ΔΗΚΕΑ.

 

Μοιραστείτε το…